Allt du behöver veta om Junior Paintball Kalmar

Junior Paintball Kalmar anordnar paintball för tjejer och killar i åldern 7-14 år. Fira födelsedagen eller samla ihop kompisgänget. Den perfekta säsongsavslutningen/inledningen har du hos oss. Testa gärna våra populära familjefejder. Ett myckat bra sätt att avgöra vem som har hand om disken den närmsta tiden.

Möhippor har också blivit mycket populärt.

Våra markörer är framtagna för att även yngre skall få en chans att testa världens roligare sport. De är fjäderdrivna istället för gas. Det gör att de inte har lika hög utgångshastighet, FPS för oss paintball nördar. Mindre bollar än traditionell paintball tillsammans med den lägre FPSn gör att det inte känns lika mycket att bli träffad.

Färgkulorna är gjorda av gelantin med vattenbaserad färg. Färgen är miljövänlig och lämnar inga fläckar på vare sig barn eller natur.

Skyddsmasker är ett måste för att skydda ögon och ansikte. Våra masker är gjorda för uthyrning och använder sig av immfria glas. Halsskydd får ni också låna av oss.

Vilken klädsel krävs?

Dubbla lager kläder på överkroppen, långbyxor och en keps eller tunn mössa är att föredra. Spelet sker på grus så oömma kläder rekomenderas. Färgen lämnar som sagt inga fläckar utan går att tvätta bort. Försök att inte bulsa på barnen för mycket kläder. Paintball blir varmt och svettigt.

Gör det ont? Ja det kan det göra. Men än har vi inte haft någon som stått över matcher för detta. Snarare tvärtom, den som blivit träffad och tyckt det gjort ont blir tuffare och oftast helt orädd. Men tack vare kläderna och skyddsutrustningen är smärtsamma träffar ett MYCKET litet problem. Det är vanligare att våra instruktörer får berätta för barnen att dom blivit träffade än att dom själva upptäcker det. Med kroppen full av adrenalin och en hel del vänner att träffa så har barnen helt enkelt för roligt för att hinna känna efter.

Era barn har alltid minst en instruktör på plats. Instruktörerna ser till att spelen flyter på och att säkerheten är av högsta klass. Instruktörerna är också domare i matcherna. Vi lämnar aldrig era barn själva under uthyrningen. Vi ser till att arrangemanget blir  en rolig och minnesvärd upplevelse.

Känner ni er osäkra? Kom ut till oss så visar vi markörer och utrustning. Barnen får testa och prova. Ring eller skicka ett mail så löser vi det. 

 

 

 

VANLIGA FRÅGOR:

Gör det ont?

Paintball känns, men inte värre än att man som 7-14 har några bekymmer att spela. Den "smärtan" som uppstår försvinner lika fort som den kom. Träffar man på oskyddade kroppsdelar, händerna oftast, så känns det mer. Vi har fortfarande inte haft någon som avbrutit en match p.g.a. det gjort ont.

Hur mycket hinner man med på 1 timmes speltid?

Normalt sett tar en match ca 2-5 minuter. Vi hinner med massor av spel. Anledningen till våra fast starttider är att vi inte behöver vara stenhårda med speltiden. Har barnen roligt så har vi ocskå det och det är inte ovanligt att speltiden blir både 1,5 och 2 timmar. Detta bestäms dock av er vuxna. Rekordet för flest spelade matcher på 60 minuter är 23 st. Inkl saftpaus.

Hur många måste man vara och hur många kan man vara?

Vi har satt minimigränsen till 8 spelare. Det optimala är 10-14 stycken. Den övre gränsen sätts bara av tidsbegränsningar. Det mesta antalet spelare vi ordnat spel för är drygt 30. Vi delar upp alla på lag och sedan körs en mycket prestigefull turnering. Banan är byggd för att klara 7 spelare på varje sida.

Vi vill fika eller grilla efteråt, hur gör vi?
Det finns grill och plats för fika och mat. Det ingår i priset. Ta med det ni vill bjuda på. Vid grillning glöm inte tändvätska och kol.

 

Betalning görs med kontanter eller Swish. Vi föredrar Swish